CNAIR: A început organizarea de șantier pentru construcția secțiunii 1 a autostrăzii Sibiu - Pitești
Telex » Știri 11 martie 2020
Au început lucrările necesare organizării de şantier şi realizării drumurilor tehnologice în vederea construcţiei Secţiunii 1 a autostrăzii Sibiu - Piteşti, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), citată de Agerpres. „Pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Sibiu - Piteşti, Sibiu - Boiţa, am obţinut autorizaţia de construire şi, acum, până la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, am solicitat constructorului o mobilizare exemplară. Un prim semnal pozitiv este demararea de către acesta a lucrărilor necesare organizării de şantier şi a realizării drumurilor tehnologice. Pentru acest proiect, considerat un obiectiv de importanţă strategică, CNAIR va asigura un management activ printr-o monitorizare constantă a modului de respectare a graficului de lucrări asumat prin contract”, a declarat directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă.
Contractul de proiectare şi execuţie pentru lotul 1 (km 0+000 - km 13+170), cu o valoare de 612,65 milioane lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR şi o companie de profil. Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioadă de proiectare, 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) a emis, la începutul acestei săptămâni, autorizaţia de construire pentru secţiunea 1 a autostrăzii Sibiu - Piteşti, lotul 1, Sibiu - Boiţa (km 0+000 - km 13+170).
Proiectul autostrăzii Sibiu - Piteşti are o lungime de 122,11 km, fiind divizat în cinci secţiuni ce traversează trei judeţe: Sibiu, Vâlcea şi Argeş.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice