CNAIR a semnat contractul pentru execuția sectorului de autostradă Zimbor - Poarta Sălajului
Telex » Știri 26 iunie 2020
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul execuție Autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj – Oradea, Sectiunea 3B: Mihăiești - Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B2: Zimbor - Poarta Sălajului (km 13+260 - km 25+500), informează Mediafax. Valoarea contractului este de circa 680,4 milioane lei fără TVA. Lungimea tronsonului de autostradă este de 12,24 km.
Traseul Subsecțiunii 3B2 începe după intersecția autostrăzii cu DN 1G km, 13+260, (Huedin - Zimbor – Tihau (DN 1G)), unde a fost prevăzut un nod rutier, apoi traseul autostrăzii se înscrie între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul văii Capușu, intersectează, în Valea Glodului, DC 56 între localitățile Bercea și Santa Mana, îndreptandu-se către nord pana la intersecția cu DJ 108A (Românași - Agrij), la vest de localitatea Poarta Sălajului.
Pe această subsecțiune nu s-au prevăzut noduri rutiere. La finalul Subsecțiunii 3B2, la km 25+280, se va amenaja o intersecţie giratorie provizorie, necesară accesării sectorului de autostradă din DN 1F, prin intermediul unui drum local, până în momentul dării în exploatare a Subsecțiunii 3B3, Poarta Sălajului - Zalău.
În cadrul acestei secțiuni s-a prevăzut construcția a 5 viaducte și un pod peste autostradă.
În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 36 luni, respectiv 12 luni perioada de proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național