CNAIR efectuează lucrări de reparații pe autostrăzi și drumuri naționale principale cu un volum de trafic ridicat, până la 30 iunie
Telex » Știri 8 aprilie 2021
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că, până la 30 iunie a.c., execută lucrările de punere în ordine a rețelei de autostrăzi și drumuri naționale principale cu un volum de trafic ridicat. Astfel, pentru autostrăzi, vor fi efectuate plombări de gropi (pe 85 km), colmatări fisuri și crapături la îmbrăcăminți asflatice (pe 424 km), decolmatări și desfundări șanțuri și rigole (pe 98 km). Pe drumurile naționale lucrările vor consta în plombări gropi (880 km), repararea suprafețelor burdușite (23 km), colmatări fisuri și crăpături la îmbrăcăminți asfaltice (658 km).
„Menționăm că lucrările de punere în ordine constau și în acțiuni precum badijonări pe suprafețe poroase, colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast etc., îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări și desfundări șanțuri și rigole, defrișări plantații pe zonă și în spațiile verzi”, precizează CNAIR, într-un comunicat.
În perioada martie – aprilie, drumarii de la CNAIR au efectuat revizii tehnice pe drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrare, în vederea realizării programului de punere în ordine a acestora. Inspecțiile sunt efectuate pentru evaluarea stării tehnice a infrastructurii rutiere în vederea remedierii cât mai urgente a degradărilor apărute pe partea carosabilă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național