CNAIR lansează o nouă licitație pentru construcția Variantei Ocolitoare Buftea, județul Ilfov
Telex » Știri 18 aprilie 2023
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează o nouă licitație pentru construcția Variantei Ocolitoare Buftea, județul Ilfov, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, relatează Agerpres. "Pentru că orașul Buftea are nevoie de o #Variantă #Ocolitoare care să scoată traficul rutier de tranzit din localitate am reluat procedurile și am transmis (joi, 13 aprilie, n.r.) spre validare la #ANAP documentația pentru #licitația necesară proiectării și construcției acestui obiectiv", a notat Pistol.
Potrivit acestuia, varianta Ocolitoare Buftea va avea o lungime de 5,77 km și o durată contractuală de 34 luni (10 luni proiectare și 24 luni execuția lucrărilor). Finanțarea obiectivului va fi asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile, iar data limită pentru depunerea ofertelor și valoarea estimată vor fi anunțate în SICAP în momentul publicării anunțului de participare.
"Varianta ocolitoare va porni de la km 17+100 al DN 1A, cu orientarea nord, va ocoli pe partea de est complexul Avicola Buftea (zona propusă pentru construcția unor locuințe colective) și va continua pe culoarul natural care marginește canalul situat la est de localitatea Buftea, paralel cu DN 1A. La km 0+580 traseul va traversa denivelat un drum colector a cărui lărgire la 4 benzi este prevăzută în PUG, DJ 101 la km 2+785 și magistrala 300 a CFR, la km 4+600. Varianta Ocolitoare Buftea va face joncțiunea cu DN 1A, la km 21+700, prin strada Metalurgiei", a mai scris directorul general al CNAIR.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național