CNAIR: Reparațiile la Podurile Borcea și Cernavodă se desfășoară inclusiv noaptea și în weekend
Telex » Știri 13 decembrie 2021
Reparațiile la Podurile Borcea și Cernavodă se desfășoară inclusiv noaptea și în weekend, iar lucrările sunt în grafic și se derulează în baza proiectului Louis Berger, pus la dispoziția antreprenorilor, în caietul de sarcini, la momentul licitației, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției, relatează Agerpres. „Acest proiect reflectă caracteristicile reale ale podurilor de la Cernavodă și Borcea, care în perioada construcției propriu-zise au suferit modificări față de planurile inițiale. Antreprenorul are expert tehnic de poduri și 2 firme de proiectare poduri, care se află permanent în șantier. (...) Reparația celor două poduri a început simultan, pentru ca lucrările pe întregul tronson să dureze doar doi ani și nu patru ani, cât ar fi durat, dacă erau începute pe rând. La această dată lucrările sunt în grafic”, precizează CNAIR.
Lucrările executate în prezent la Podul Cernavodă vizează, la calea 2: parapete de siguranță H4b conform normativului AND 593/2013; parapete pietonal nou, zincat; rosturi de dilatație noi; dale de trotuar și cale pe trotuarul pietonal. În primăvară, vor începe lucrările la calea 1, subliniază reprezentanții companiei.
La Podul Borcea, lucrările se desfășoară în prezent pe calea 1, respectiv: beton de pantă nou pe viaductul de acces Fetești, hidroizolație (inițial podul nu a avut hidroizolație, ceea ce adus la sporirea degradărilor); grinda de parapet nou pe partea dreaptă; sistem rutier nou viaduct de acces Fetești și pod principal metalic, parapete de siguranță H4b pe viaductul de acces Fetești. Lucările vor continua în primăvară.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice