CNAS a lansat „Ghidul asiguratului”
Telex » Știri 30 iulie 2021
Lucrarea are ca scop o mai bună cunoaștere a serviciilor oferite în cadrul sistemului social de asigurări de sănătate
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a elaborat „Ghidul asiguratului”, document care ajută publicul să înțeleagă modul de funcționare a acestui sistem. „Ghidul cuprinde informații despre calitatea de asigurat, modalitățile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistență medicală, precum și drepturile și obligațiile asiguratului, conform reglementărilor în vigoare la nivelul lunii iulie 2021”, precizează CNAS, într-un comunicat.
Ghidul se adresează atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate, care pot afla care sunt serviciile medicale la care au dreptul și care este modalitatea de accesare a acestora.
„Informarea corectă, completă și accesibilă a celor pe care îi deservește un sistem de sănătate este o condiție fundamentală pentru buna funcționare a acestuia. Nu doar în România, ci în orice țară. Pe fondul unor reglementări complexe și deseori în schimbare, cu atât mai mult în contextul pandemiei COVID-19, a situa oamenii în centrul sistemului înseamnă nu doar a concepe și implementa politici de sănătate adecvate, ci și (mai ales) a le oferi acestora instrumente care să îi ajute să beneficieze de serviciile la care au dreptul, cu respectarea obligațiilor legale. Acest ghid este un astfel de instrument”, a menționat, în prefața Ghidului asiguratului, Adrian Gheorghe, președintele CNAS.
Pe baza propunerilor și recomandărilor primite după parcurgerea acestui ghid, CNAS va elabora și alte ediții, astfel încât să vină cât mai mult în sprijinul persoanelor care doresc să se informeze asupra modului în care pot accesa serviciile acordate în sistemul public de sănătate.
Ghidul asiguratului a fost postat pe site-ul CNAS, www.cnas.ro, și promovat pe pagina de Facebook a instituției.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național