CNSU: Noi criterii de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc din țările membre ale UE și SEE
Telex » Știri 3 iulie 2020
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit noi criterii de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc din țările membre ale UE și SEE şi a aprobat lista țărilor terțe pentru care se aplică exceptarea.
Astfel, potrivit Hotărârii nr. 33 din 02.07.2020 a CNSU, criteriul pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene (UE) și Spațiului Economic European (SEE) este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.
Pe baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale UE și SEE pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Această listă se actualizează/revizuiește săptămânal, în fiecare zi de luni, de Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.
Zborurile suspendate către și din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European se reiau de la data includerii în această listă a țării respective.
Potrivit CNSU, în adoptarea Hotărârii nr.33/2020 s-a ţinut cont, între altele, de recomandarea Consiliului Uniunii Europene 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE și posibila eliminare a acestei restricții, precum şi de Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național