CNSU propune obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise din toate localitățile județelor unde rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește 1,5 la 1.000 de locuitori
Telex » Știri
3 noiembrie 2020
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, luni seară, Hotărârea nr. 51/2020, prin care propune obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise din localităţile unde rata infectării cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile.
Astfel, potrivit Hotărârii nr. 51/2020 a CNSU, „se propune modificarea valorii ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori”. Această măsură ar urma să se aplice „la nivelul tuturor localităţilor dintr-un judeţ, dacă rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul acestuia depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar dacă la nivel judeţean rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, măsura se va aplica la nivelul localităţilor unde aceasta depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori”.
De asemenea, prin aceeaşi hotărâre, CNSU a actualizat lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Ţările incluse pe Lista Galbenă (în vigoare de la 3 noiembrie) sunt: Andorra, Belgia, Cehia, Luxemburg, Polinezia Franceză, Slovenia, Armenia, Elveția, Liechtenstein, Franța, Olanda, Croația, Georgia, Guam, Slovacia, Polonia, Spania, Bosnia și Herzegovina, Austria, Muntenegru, San Marino, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Macedonia de Nord, Argentina, Gibraltar, Malta, Iordania, Ungaria și Bulgaria.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc