Coaliția pentru Dezvoltarea României: Modificările D394 sunt binevenite, însă este încă necesară simplificarea formularului
Telex » Știri 1 aprilie 2016
„Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) apreciază deschiderea conducerii ANAF pentru dialog cu reprezentanţii mediului de afaceri în privinţa conţinutului formularului D394 privind TVA. Progresele realizate ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii ANAF s-au materializat în amânarea modificării formularului până la data de 1 iulie 2016, ceea ce oferă contribuabililor timp suplimentar pentru adaptarea sistemelor informatice, precum şi eliminarea prevederilor legate de aplicarea sa pentru informaţii retroactive”, se arată într-un comunicat al Coaliţiei. Noul model de formular limitează, de asemenea, şi situaţiile în care este solicitată declararea CNP-ului cumpărătorilor, toate aceste aspecte fiind probleme pe care comunitatea de afaceri le-a identificat în privinţa acestui formular.
Reprezentanţii CDR precizează că înţeleg rolul şi susţine lupta ANAF împotriva celor care practică evaziunea fiscală, asumându-şi obligaţiile de raportare care să sprijine ANAF în demersurile sale. În acelaşi timp, CDR consideră că dialogul cu ANAF trebuie să continue până la intrarea în vigoare a noului formular D394, astfel încât aspecte precum declararea plajelor multiple de facturi, a facturilor de stornare sau a celor anulate, obligativitatea declarării tuturor încasărilor efectuate pe baza bonurilor fiscale etc. să fie reevaluate prin prisma costurilor foarte mari generate pentru contribuabilii oneşti în legatură cu implementarea corectă a noului formular, ce presupune modificări semnificative ale sistemelor IT şi costuri suplimentare de personal în departamentele financiar-contabile. „Pentru aceste aspecte semnalate, de asemenea, de membrii CDR, considerăm necesare noi discuţii cu reprezentanţii ANAF şi ai Ministerului Finanţelor Publice deoarece, din punctul nostru de vedere, mai există spaţiu semnificativ de îmbunătăţire, flexibilizare şi simplificare a formularului D394”, se mai precizează încomunicat. (Al.R.)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial