Codul fiscal, completat cu o serie de clarificări legate de stabilirea unor scutiri pentru terenurile și clădirile utilizate în scopul prestării de servicii turistice
Telex » Știri 5 noiembrie 2020
În Monitorul Oficial nr. 1030 din 4 noiembrie 2020 a fost publicată Legea nr. 230/2020 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Actul normativ modifică articolul 456 alineatul (4) și articolului 464 alineatul (4) din Legea nr. 227/2015, care se referă la stabilirea unor scutiri pentru terenurile și clădirile utilizate pentru prestarea de servicii turistice, în scopul sprijinirii celor care, ca urmare a caracterului activității, nu pot încasa venituri, de-a lungul unui an, decât pe parcursul unui perioade limitate de timp.
Noua lege nu lărgește domeniul de aplicare a scutirilor și nici nu introduce noi scutiri, ci aduce doar clarificări condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru a beneficia de scutiri, clarificări care – potrivit iniţiatorilor – sunt absolut necesare și în contextul pandemiei COVID-19, prestatorii de servicii turistice fiind unii dintre operatorii economici cei mai afectați de actuala criză sanitară.
Astfel, potrivit Legii nr. 230/2020, „impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice și juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiție”. De asemenea, „impozitul pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor fizice și juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiție”. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane