Colliers: Piața de investiții imobiliare a scăzut la 540 milioane de euro în România, în primele nouă luni
Numărul 42, 10-16 nov. 2021 » Analize și sinteze
Piața de investiții imobiliare din România a înregistrat tranzacții de 540 milioane euro, în primele nouă luni din 2021, aproape jumătate din suma tranzacționată fiind înregistrată în trimestrul al treilea al anului, relevă un raport realizat de o companie de consultanță imobiliară, citat de Agerpres. Aproape jumătate din suma tranzacționată a fost înregistrată în trimestrul III al anului în curs.
Astfel, conform consultanților Colliers, piața de investiții a scăzut, în ansamblu, raportat la tranzacțiile imobiliare de 820 de milioane de euro încheiate în aceeași perioadă din 2020. În același timp, există o contracție a randamentelor investiționale pentru activele industriale și de birouri de clasa A.
La nivelul Europei Centrale și de Est (CEE) se estimează că volumul investițiilor imobiliare va crește și va atinge niveluri similare cu 2020, de aproximativ 10 miliarde de euro până la sfârșitul lui 2021.
De asemenea, previziunile preliminarii pentru Europa, Estul Mijlociu și Africa (EMEA) erau de scădere anuală a volumelor cu aproximativ 32%, în primele nouă luni ale anului, procent similar cu cel înregistrat în România.
„Locațiile centrale din capitale rămân principala țintă a investitorilor în cele mai mari economii europene, în special în sectorul birourilor, dar și orașele de rangul doi atrag atenția. Activele logistice continuă să acționeze ca un magnet pentru investiții, în contextul revoluției comerțului electronic și al provocărilor generate de pandemie pe lanțul de aprovizionare (...) Incertitudinea politică ar putea afecta încrederea investitorilor spre sfârșitul anului, iar traiectoria pandemiei în lunile de iarnă este un alt potențial motiv de îngrijorare. Chiar și așa, este de așteptat ca mai multe tranzacții mari să se încheie în ultimele trei luni ale anului, ceea ce contribuie la încheierea lui 2021 într-o notă puternică”, se arată în analiza de specialitate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane