Comisia Europeană a aprobat fazarea a zece proiecte de infrastructură din România
Telex » Știri 27 ianuarie 2017
Comisia Europeană (CE) a aprobat continuarea a zece proiecte de infrastructură din mai multe regiuni din România, cu o contribuţie din partea UE de aproximativ 800 de milioane de euro, potrivit unui comunicat publicat astăzi, citat de News.ro. Investiţiile sunt pentru lucrări de infrastructură începute între 2007 şi 2013, ce vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare. Printre proiecte finanţate se numără construcţia şoselei de centură a municipiului Braşov, tronsoanele I (DN1-DN11), II (DN11-DN13) şi III (DN13-DN1). Un alt proiect finanţat va fi reabilitarea liniei de cale ferată Braşov–Simeria, componentă a coridorului pan–european IV, tronsonul Sighişoara–Coşlariu.
“Obiectivele proiectelor de transport cuprind modernizarea infrastructurii şi sporirea vitezei de circulaţie maximă la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă pe tronsonul Sighişoara-Coşlariu, respectiv construcţia şoselei de centură a Braşovului pentru diminuarea traficului din municipiu”, se mai arată în comunicat.
Din cele 800 de milioane de euro vor fi finanţate şi trei proiect în ceea ce priveşte dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor din judeţele Caraş-Severin, Constanţa şi Iaşi. Totodată, CE va mai finanţa câteva proiecte în ceea ce priveşte infrastructura de apă din Covasna, Teleorman, Constanţa, Ialomiţa, Sibiu şi Braşov. Din suma alocată o parte va fi direcţionată şi către realizarea proiectului WATMAN, care are ca obiectiv final protejarea populaţiei prin modernizarea infrastructurii de prevenire a inundaţiilor.
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru