Comisia Europeană a aprobat finanțarea podului suspendat de la Brăila și rețelei de apă Cluj-Sălaj
Telex » Știri
2 septembrie 2019
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la Constanța, că a România primește fonduri nerambursabile pentru podul suspendat Brăila – Tulcea și pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din Cluj și Sălaj, informează Mediafax. „Am primit o veste foarte bună de la Comisia Europeană. Pe POIM a fost dată alocarea bugetară din fonduri europene pentru podul de la Brăila-Tulcea și pentru un alt proiect, tot din fonduri europene pe POIM, apele uzate Cluj-Sălaj”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, vineri, după Conferința de alegeri a Organizației Județene Constanța.
La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat la un post de televiziune că ajutorul Comisiei Europene este unul semnificativ. „Podul de la Brăila are o componentă economică, fluidizează traficul de mărfuri. Dincolo de acest proiect mai avem și un al doilea proiect aprobat acum de Comisia Europeană, este vorba despre extinderea rețelei de apă pentru Cluj și Sălaj. Este un proiect foarte important de care vor beneficia 750.000 de locuitori din aceste două județe. Ajutorul pe care îl primim de la Comisie este semnificativ”, a spus Mînzatu.
Proiectul pentru podul Brăila-Tulcea are implicaţii în dezvoltarea regională a zonei Delta Dunării şi nu numai, pentru care sunt disponibile finanţări de aproximativ 550 milioane euro, din care 363 milioane euro sunt fonduri europene. Podul va avea o lungime de 1,9 km. Drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 km, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km.
Totodată, Compania de Apă Someş a câştigat un proiect cu finanţare europeană de peste 355 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în judeţele Cluj şi Sălaj, urmând să deservească un număr de 174 de localităţi.
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia