Comisia Europeană a aprobat vaccinul anticoronavirus produs de Pfizer/BioNTech
Telex » Știri 22 decembrie 2020
Comisia Europeană a aprobat primul vaccin împotriva coronavirusului, produs de companiile Pfizer şi BioNTech, a anunţat aseară preşedintele instituţiei, Ursula von der Leyen, citată de Mediafax. „Acum, adăugăm un alt capitol important în lupta noastră împotriva Covid-19. Am luat decizia de a pune la dispoziţia cetăţenilor europeni primul vaccin anti-Covid-19. Am acordat licenţă condiţionată de intrare pe piaţă vaccinului produs de BioNTech şi Pfizer. Agenţia Europeană a Medicamentului a evaluat vaccinul şi a concluzionat că este sigur şi eficient împotriva Covid-19”, a declarat Ursula von der Leyen.
„Pe baza acestei evaluări ştiinţifice, am acordat autorizaţie pentru intrarea pe piaţa Uniunii Europene. După cum am promis, vaccinul va fi disponibil pentru toate statele Uniunii Europene, în acelaşi timp, în aceleaşi condiţii. Primele vaccinuri vor fi furnizate de unitatea de producţie a Pfizer de aici, din Belgia, în următoarele zile. Am spus permanent în timpul acestei pandemii că suntem împreună în această criză. Astfel, vaccinarea poate începe în acelaşi timp, în zilele de vaccinare din Uniunea Europeană, pe 27, 28 şi 29 decembrie. Acesta este o modalitate bună de a încheia acest an dificil şi pentru a începe, în sfârşit, să întoarcem pagina Covid-19”, a precizat Ursula von der Leyen.
Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat, ieri, vaccinul anticoronavirus produs de companiile Pfizer şi BioNTech. Agenția a transmis să sunt și noi tratamente în curs de aprobare la începutul anului viitor. Reprezentanții instituţiei au transmis că au interacționat cu alți dezvoltatori al altor vaccinuri anti-COVID, dar și cu dezvoltatori ai unor posibile tratamente care sunt în faza de elaborare. Unele ar putea ajunge la Agenția Europeană a Medicamentului la începutul anului viitor, potrivit Mediafax.
Primele doze de vaccin vor ajunge în România la 26 decembrie, iar la 27 decembrie începe vaccinarea cadrelor medicale din spitalele de primă linie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale