Comisia Europeană a lansat Corpul european de solidaritate
Telex » Știri 8 decembrie 2016
Comisia Europeană (CE) a lansat Corpul european de solidaritate, al cărui obiectiv este acela de a oferi tinerilor șansa de a lua parte la o serie de activități de solidaritate care abordează situații dificile din întreaga UE. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani se pot înscrie în această nouă structură, aducându-și o contribuție importantă în societate, în întreaga UE, și dobândind astfel o experiență și competențe valoroase la începutul carierei. „Corpul european de solidaritate va crea oportunități pentru tinerii dornici să ofere un sprijin util societății și să dea dovadă de solidaritate, aspecte de care lumea și Uniunea noastră au nevoie tot mai mult. Pentru mine, aceasta a fost întotdeauna însăși esența Uniunii Europene. Nu tratatele sau interesele industriale ori economice ne unesc, ci valorile noastre. Iar cei care lucrează ca voluntari dau viață valorilor europene în fiecare zi”, a declarat preşedintele CE, Jean-Claude Juncker.
Odată cu lansarea noului Corp european de solidaritate, participanții vor avea posibilitatea de a fi incluși într-un proiect fie pentru a fi voluntari, fie pentru a face un stagiu ori o ucenicie sau a avea un loc de muncă pentru o perioadă cuprinsă între 2 și 12 luni. Participanții vor putea să se implice într-o gamă largă de activități în domenii precum educația, sănătatea, integrarea socială, sprijinul pentru distribuirea de alimente, construirea de adăposturi, primirea, sprijinirea și integrarea migranților și a refugiaților, protecția mediului sau prevenirea efectelor catastrofelor naturale..
Cei interesați se pot înscrie în Corpul european de solidaritate, la adresa europa.eu/solidarity-corps. Vârsta minimă de participare la un proiect este de 18 ani. Obiectivul este ca, până la sfârșitul anului 2020, un număr de 100.000 de tineri să se alăture Corpului.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice