Comisia Europeană a lansat o consultare publică cu privire la Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării
Telex » Știri 17 noiembrie 2020
Comisia Europeană (CE) a lansat o consultare publică deschisă cu privire la un plan de acțiune al UE intitulat „Către îndeplinirea obiectivului de reducere la zero a poluării aerului, apei și solului – să construim o planetă mai sănătoasă pentru oameni mai sănătoși”, a anunţat Executivul comunitar, într-un comunicat. „Pilon principal al Pactului verde european («Green Deal»), strategia privind reducerea la zero a poluării se va baza pe inițiative în domeniul energiei, al industriei, al mobilității, al agriculturii, al biodiversității și al climei”, se menţionează în comunicat.
„Poluarea mediului nu numai că are un impact negativ asupra sănătății noastre, în special a cetățenilor din categoriile cele mai vulnerabile, ci este și unul dintre factorii principali care conduc la pierderea biodiversității. Așadar, este clar că trebuie să se acționeze urgent. Prin Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării, dorim să creăm un mediu de viață sănătos pentru europeni, să contribuim la o redresare rezilientă și să stimulăm tranziția către o economie curată, circulară și neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei”, a declarat comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius.
Consultarea cu privire la Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării este deschisă comentariilor din partea cetățenilor până la 10 februarie 2021. Comentariile vor fi luate în considerare în continuare pentru elaborarea și perfecționarea inițiativei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național