Comisia Europeană ar putea să își îmbunătățească previziunile pentru zona euro în luna mai
Telex » Știri 14 aprilie 2021
Comisia Europeană ar putea să își revizuiască, în sus, previziunile privind evoluția economiei zonei euro în 2021, cu prilejul noilor sale prognoze economice care urmează să fie publicate în luna mai, pentru a le aduce mai aproape de cele ale Fondului Monetar Internațional, a declarat comisarul european Paolo Gentiloni, informează Reuters, preluată de Agerpres. Cu prilejul reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, organizate în format online din cauza pandemiei de COVID-19, Gentiloni a spus că redresarea economică a început, în pofida noilor restricții introduse în unele state membre, pentru că ritmul vaccinărilor s-a intensificat.
„Redresarea va lua avânt în a doua jumătate a anului și probabil prognozele noastre ce vor fi publicate luna viitoare vor fi mai optimiste... ar putea fi mai optimiste decât cele din iarnă”, a spus Paolo Gentiloni într-o discuție cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva.
În luna februarie a acestui an, Comisia Europeană aprecia că economia zonei euro va crește cu 3,8% atât în 2021, cât și în 2022, în timp ce economia UE va crește cu 3,7% în 2021 și cu 3,9% în 2022. În cazul României, Executivul comunitar prognoza o creștere de 3,8% în 2021 și un avans de 4% în 2022.
În schimb, săptămâna trecută Fondul Monetar Internațional (FMI) a prognozat că economia zonei euro va înregistra o creștere de 4,4% în acest an. În cazul României, FMI și-a îmbunătățit, semnificativ, estimările privind evoluția economiei românești, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%, iar în Europa va fi devansată doar de Spania, care va înregistra o creștere economică de 6,4%.
„Prognoza FMI este puțin mai optimistă și acest lucru este posibil pentru că revenirea a început”, a apreciat Paolo Gentiloni.
Următoarele previziuni ale Comisiei Europene vor fi previziunile economice din primăvara anului 2021, care vor fi publicate în luna mai 2021.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial