Comisia Europeană intenționează să relaxeze legile privind alimentele modificate genetic
Numărul 24, 21-27 iun. 2023 » Roza vânturilor
Multe alimente modificate genetic ar putea ajunge în cele din urmă neetichetate pe rafturile supermarketurilor europene, potrivit unei propuneri legislative a Comisiei Europene, relatează dpa, preluată de Agerpres. Propunerea Comisiei nu a fost încă publicată, dar draftul său a putut fi consultat de agenția germană de presă.
Propunerea legislativă ar scuti anumite plante modificate genetic de la regulile stricte ale UE privind ingineria genetică. Potrivit dpa, propunerea urmează să fie prezentată oficial în luna iulie.
Schimbările planificate ale reglementărilor înseamnă că procese precum editarea genetică CRISPR/Cas9 nu vor face obiectul regulilor privind ingineria genetică dacă varietățile rezultate este posibil să fi fost create și prin procese precum hibridizarea sau selecția naturală.
Editarea genetică CRISPR/Cas9 le permite geneticienilor să efectueze schimbări precise în lanțurile lungi de ADN, pentru a face plantele mai rezistente la secetă și dăunători.
Potrivit planurilor, astfel de modificări ar intra în așa-numita categorie a plantelor cultivate prin noi tehnici genomice (NGT).
Conform reglementărilor plănuite, regulile stricte privind ingineria genetică pentru agricultura organică vor continua să se aplice, notează dpa.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial