Comisia Europeană lansează o consultare publică privind viitorul politicii agricole comune
Numărul 4, 7-13 februarie 2017 » Direct de la sursă
Comisia Europeană (CE) a lansat prima fază a modernizării și simplificării politicii agricole comune (PAC) prin deschiderea unei consultări publice cu o durată de trei luni. Contribuțiile primite vor sprijini activitățile Comisiei pentru a defini prioritățile pentru viitor ale politicii agricole. O politică agricolă comună modernizată și simplificată ar aborda principalele provocări cu care se confruntă agricultura și zonele rurale, contribuind, în același timp, la prioritățile de politică ale CE (în special creșterea economică și ocuparea forței de muncă), la dezvoltarea durabilă, la un buget axat pe rezultate, pe simplificare și pe subsidiaritate.
Consultarea publică va dura 12 săptămâni și va oferi agricultorilor, cetățenilor, organizațiilor și altor părți interesate posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere cu privire la viitorul politicii agricole comune. Rezultatele consultării vor fi utilizate de Comisie la redactarea unei comunicări, prevăzută pentru sfârșitul anului 2017, care va cuprinde concluzii privind performanța actuală a politicii agricole comune, precum și opțiuni de politică potențiale pentru viitor bazate pe date fiabile.
Rezultatele consultării publice vor fi publicate online și vor fi prezentate de comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, cu prilejul unei conferințe la Bruxelles, în iulie 2017.
Context. Lansată inițial în 1962, politica agricolă comună este una dintre politicile cu cea mai lungă durată ale UE, care a evoluat de-a lungul anilor pentru a răspunde provocărilor în continuă schimbare ale piețelor agricole. Cu toate că reformele cele mai recente datează din anul 2013, au avut loc din acel moment mai multe evoluții fundamentale la care politica agricolă comună trebuie să reacționeze într-un mod mai eficace, cum ar fi, de exemplu, incertitudinea sporită a pieței și scăderea prețurilor, precum și noile angajamente internaționale privind schimbările climatice și dezvoltarea durabilă. „Confruntată cu aceste provocări, precum și cu altele, politica agricolă comună trebuie să fie modernizată și simplificată pentru a reduce sarcina administrativă și pentru a fi mai coerentă cu alte politici ale UE, cu scopul de a-și maximiza contribuția la cele zece priorități politice ale Comisiei, la obiectivele de dezvoltare durabilă și la Acordul de la Paris privind schimbările climatice”, precizează reprezentanții CE, într-un comunicat.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial