Comisia lansează Women4Cyber, un registru al femeilor talentate din domeniul securității cibernetice
Numărul 27-28, 14-27 iulie 2020 » Roza vânturilor
Comisia Europeană (CE), împreună cu inițiativa Women4Cyber a Organizației Europene de Securitate Cibernetică (ECSO), a lansat primul registru online al femeilor europene care activează în domeniul securității cibernetice, care va conecta grupuri de experți, companii și factori de decizie în materie de politici cu talente din domeniu. Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, registrul este o bază de date deschisă și ușor de utilizat cuprinzând femei care sunt experte în domeniul securității cibernetice și are scopul de a răspunde cererii tot mai mari de profesioniști europeni în acest sector și penuriei aferente de talente în domeniu. Lansarea acestuia se succedă Agendei pentru competențe în Europa în vederea obținerii unei competitivități durabile, a echității sociale și a rezilienței, pe care Comisia a prezentat-o la 1 iulie 2020.
„Domeniul securității cibernetice suferă de un deficit masiv de competențe. Acest deficit de talente este exacerbat de lipsa reprezentării femeilor în domeniu. Agenda actualizată privind competențele, adoptată de Comisie zilele trecute, urmărește să elimine aceste lacune. O forță de muncă diversificată în domeniul securității cibernetice va contribui, cu siguranță, la soluții de securitate cibernetică mai inovatoare și mai robuste. Registrul lansat acum va fi un instrument util pentru promovarea femeilor care lucrează în domeniul securității cibernetice și pentru crearea unui ecosistem de securitate cibernetică mai divers și mai incluziv” , a declarat vicepreședintele CE pentru protejarea modului de viață european, Margaritis Schinas.
Registrul, care prezintă diferite profiluri și domenii de expertiză, este accesibil tuturor și va fi actualizat periodic.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice