„Comorile României”, la Muzeul Național al Chinei din Beijing
Numărul 2, 5-11 aprilie 2016 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Artă al României participă cu 28 de piese din patrimoniul propriu la expoziția-eveniment „Comorile României”, organizată la Muzeul Național al Chinei din Beijing din Republica Populară Chineză.
Expoziția este un proiect de amploare desfășurat în cadrul Programului de Cooperare Culturală dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Populare Chineze în perioada 2013-2016.
De asemenea, expoziția reprezintă primul eveniment de acest gen și de o asemenea anvergură, reunind piese reprezentative de arheologie preistorică, clasică și medievală, precum și de artă medievală românească, organizat în China în ultimii 66 de ani.
La materializarea acestui eveniment de seamă al muzeografiei românești au participat 33 de muzee dintre cele mai importante din toată România, reușind astfel să se constituie o colecție de 445 de valori excepționale de patrimoniu.
În expunere rulează permanent filme documentare cu subiect arheologic și istoric oferite de Arhiva Multimedia a Televiziunii Române, unul dintre partenerii acestui proiect, precum și clipuri de promovare a României, puse la dispoziție de Autoritatea Națională de Turism din România.
Expoziția „Comorile României” este deschisă la Muzeul Național al Chinei din Beijing până la data de 8 mai 2016, urmând a fi itinerată ulterior și la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu. (O.P.)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc