Companiile aeriene europene avertizează că obiectivele privind combustibilii sustenabili ar putea însemna bilete mai scumpe
Numărul 41, 18-24 oct. 2023 » Roza vânturilor
Directorii mai multor companii aeriene europene au apreciat că sectorul trebuie să facă mai mulți bani și ar putea să treacă printr-un nou proces de consolidare, pentru a putea plăti pentru atingerea obiectivelor privind folosirea combustibililor sustenabili, o tendință care ar putea duce la tarife mai mari pentru pasageri, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Directorul general de la International Airlines Grooup, firma mamă a British Airways și Iberia, Luis Gallego, le-a spus jurnaliștilor, la o masă rotundă a directorilor de companii aeriene organizată la Bruxelles, că există un risc de peste 90% ca industria să nu poată respecta cerința impusă de Uniunea Europeană privind utilizarea combustibililor sustenabili în 2025.
Bruxelles-ul a adoptat un set de reguli care cer avioanelor care decolează de pe aeroporturile din UE să utilizeze cantități din ce în ce mai mari de combustibili sustenabili pentru aviație, începând cu 2% din combustibilul total în 2025.
Potrivit lui Luis Gallego, normele mai dure din Europa, comparativ cu alte regiuni, riscă să facă industria fragmentată a transportului aerian din Europa mai puțin competitivă, ceea ce va pune presiune asupra companiilor aeriene să continue recentul val de parteneriate.
"Problema pe care o avem în Europa este că avem un mic grup de mici companii aeriene care concurează într-un război global cu cerințe mult mai mari privind combustibilii sustenabili comparativ cu altele. Nu vom fi competitivi", a apreciat Gallego. "De aceea, trebuie să consolidăm industria, pentru a ne putea permite aceste ambiții în domeniul sustenabilității pe care le avem. Și acesta este motivul pentru care încercăm să fim mai mari, mai eficienți și să punem la punct platforme mai bune pentru clienții noștri", a adăugat Gallego.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice