Companiile care înregistrează creșteri ale capitalurilor proprii beneficiază de bonificații
Telex » Știri 4 septembrie 2020
Companiile care, într-un an fiscal, înregistrează o creștere a capitalurilor proprii vor benefica de bonificații din impozitul pe profit, în baza unui program aprobat de Guvern, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ionel Dancă, citat de Mediafax. Programul a fost iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), pentru creşterea capitalurilor proprii ale companiilor, o problemă structurală a companiilor din România. Aproximativ 30% dintre acestea înregistrează capitaluri negative, ceea ce le îngreunează sau chiar le face imposibil accesul la finanţare bancară.
Duoă cum am maiinformat, MFP a propus un mecanism de stimulare a companiilor pentru creşterea capitalurilor proprii, pentru a trece din zona capitalurilor negative în zona capitalurilor pozitive. „Astfel, în cazul în care o companie, într-un an fiscal, înregistrează o creștere a capitalurilor proprii cuprinsă între 5% și 25%, se acordă o bonificație din impozitul pe profit cuprinsă între 5% și 10% pentru fiecare treaptă de creștere a capitalurilor proprii; dacă o companie și-a crescut capitalul propriu într-un an cu cinci procente, beneficiază de o bonificație din impozitul pe profit de 5%, dacă reușește acea companie să își crească capitalurile proprii cu procente cuprinse între 6% și 10% acestea pot beneficia de bonificații din impozitul pe profit cuprinse între 5% și 10%. Iar pentru companiile care înregistrează deja capitaluri proprii pozitive, acestea beneficiază de o reducere a impozitului pe profit de 2%”, a spus Dancă.
OUG nr. 153/2020 pentru instituirea unor măsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterii capitalurilor proprii, precum și pentru completarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 817 din 4 septembrie 2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național