Companiile membre ale UNSAR au plătit, anul trecut, despăgubiri în baza asigurărilor de călătorie de aproape 50 de milioane de lei
Telex » Știri 23 iulie, 9:38
Companiile membre ale Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) au achitat, anul trecut, despăgubiri în baza asigurărilor de călătorie de aproape 50 de milioane de lei, în creștere cu peste 32% față de 2022 și cu 171% față de 2021, conform unei analize realizate la nivelul asociației. Aceste despăgubiri au fost achitate turiștilor care au fost nevoiți să apeleze la servicii medicale și/sau non-medicale în străinătate sau chiar pentru anularea călătoriei.
În total, au fost achitate despăgubiri pentru mai mult de 14.000 de dosare de daună. Astfel, în medie, în fiecare zi a anului trecut, asigurătorii au achitat peste 131.000 lei - reprezentând plata pentru mai mult de 38 de cazuri de daună, se menționează într-un comunicat al UNSAR citat de Agerpres.
Din cele aproape 50 de milioane de lei, 80% au reprezentat cheltuieli medicale decontate de asigurători turiștilor, diferența de 20% reprezentând cheltuieli ocazionate de anularea/întreruperea călătoriei (storno), pierderea/întârzierea bagajelor, servicii de asistență rutieră sau chiar acoperirea prejudiciilor produse terțelor persoane (răspundere civilă legală).
"Cu toții ne dorim o vacanță fără griji, dar, din păcate, uneori se ivesc și situații neprevăzute. Creșterea acestor despăgubiri de la un an la altul ne confirmă încă o dată importanța existenței unei soluții de protecție financiară - asigurarea de călătorie", a declarat Alexandru Ciuncan, președinte & director general al UNSAR, citat în comunicat.
Despăgubirea cea mai mare achitată anul trecut, în baza unei asigurări de călătorie de către o companie membră UNSAR, a fost de 45.000 de euro, reprezentând cheltuieli medicale pentru restabilirea stării de sănătate a unui turist.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial