Competiția „Erasmus+ 30: în 30 de cuvinte”. Premiile constau în excursii la instituțiile europene de la Bruxelles
Telex » Știri 13 martie 2017
Reprezentanţa Comisiei Europene în România îi invită pe cei interesaţi să participe la concursul „Erasmus+ 30: în 30 de cuvinte”, premiile constând în trei excursii la instituțiile europene de la Bruxelles, în luna iunie 2017. Termenul-limită de înscriere este 15 martie la ora 23.59. Competiţia este prilejuită de marcarea, în 2017, a 30 de ani de la lansarea programului Erasmus, timp în care Uniunea Europeană a oferit mobilități de studiu și de practică pentru peste 3 milioane de studenți și profesori din întreaga Europă.
Concursul este deschis tuturor cetățenilor români în vârstă de peste 18 ani împliniţi până la 1 martie a.c. Aceștia sunt invitați să trimită la adresa de e-mail concurs@spatiuleuropa.eu, până la 15 martie 2017, răspunsurile la cinci întrebări și o definiție proprie, originală, elocventă și succintă (cu cât mai scurtă, cu atât mai bine), în maximum 30 de cuvinte, a programului Erasmus+.
Cele cinci întrebări sunt:
Episod 1: Care sunt programele incluse sub egida Erasmus+ începând cu anul 2014?
Episod 2: Care sunt perspectivele de îmbunătățire oferite de programul Erasmus+, în afară de cele de carieră?
Episod 3: De unde provin cei mai mulți studenți străini beneficiari ai programelor academice din România?
Episod 4: Unde și în ce an a efectuat un stagiu Erasmus Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini?
Episod 5: Care este numărul de studenți pe care Comisia Europeană și-a propus să-i formeze prin programul Erasmus+ până în anul 2020?
Răspunsurile se pot afla citind articolele publicate în seria Erasmus+ pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene și, dacă răspunsurile trimise sunt corecte, participanţii pot intra în cea de a doua etapă a concursului, care este o probă de creativitate.
Răspunsul dat celor cinci întrebări constituie faza de preselecție a concursului și doar persoanele care răspund corect vor merge mai departe, în etapa de jurizare a definițiilor.
- O singură propunere de răspunsuri la cele cinci întrebări menţionate
- O singură definiție, de maximum 30 de cuvinte, a programului Erasmus+
Mesajul de e-mail va conține un formular (care poate fi descărcat aici), în care concurentul va completa cu răspunsurile solicitate mai sus și cu datele de contact. Formularul va fi semnat de concurent, scanat și salvat cu numele concurentului (adică va fi de forma „NumePrenume.jpg” sau „NumePrenume.png” sau „NumePrenume.pdf”). Astfel denumit, formularul va fi transmis la adresa concurs@spatiuleuropa.eu de la o adresă care este verificată frecvent de concurent, pentru a putea permite comunicarea organizatorilor cu acesta.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice