Concerte dedicate muzicii clasice și contemporane, instalații multimedia și workshopuri, la Innersound New Arts Festival
Numărul 25, 20-26 septembrie 2016 » Roza vânturilor
A IV-a ediție a Innersound New Arts Festival aduce în București, între 28 septembrie și 1 octombrie, concerte camerale, instalații, film mut și fotografie, precum și workshopuri creative, informează un comunicat al Institutului Cultural Român (ICR). Evenimentul este organizat de Asociația Art&Co și Asociația OPUS și își propune să ofere o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia. Totodată, festivalul funcționează ca o platformă de promovare a tinerilor compozitori, instrumentiști, fotografi, artiști vizuali/multimedia și regizori. Institutul Cultural Român se numără printre partenerii evenimentului.
The Ark, Cinema „Elvire Popesco”, Muzeul Național „George Enescu”, Universitatea Națională de Muzică din București sunt spațiile în care vor avea loc evenimentele planificate cu prilejul acestei a IV-a ediții a festivalului. Printre acestea se numără seria de concerte Întâlniri în timp și Spațiu, concerte camerale dedicate muzicii clasice și contemporane, o expoziție foto-video, workshopuri și conferințe pentru tineri și pentru copii, susținute de invitați de prestigiu ai festivalului, concerte multimedia în care inovația tehnologică egalează creația artistică, instalații de sunet și multimedia. Toate evenimentele sunt în corelație cu tema festivalului – Touch.
La ediția 2016 a Innersound New Arts Festival participă artiști consacrați din Malta, Olanda, Serbia, Austria, Italia și România, precum și tineri în curs de afirmare și studenți ai universităților de muzică, respectiv de arte din România și ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Dintre invitații acestei ediții menționăm cvartetul de coarde Ad Libitum (violoniștii Alexandru Tomescu și Șerban Mereuță, violistul Bogdan Bisoc și violoncelistul Filip Papa), ansamblul cameral SonoMania, dirijorul Alexandru Mija, pianiștii Gabriela Sultana (Malta) și Mihai Măniceanu (România), acordeonistul Ghenadie Rotari (Moldova-Italia), ansamblul de tehno acustic Project 128 (Olanda), compozitoarea și artista multimedia Svetlana Maras (Serbia), DJ-ul experimental Lukatoyboy (Serbia).
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Innersound New Arts Festival, www.innersound.ro, și pe pagina de Facebook dedicată, facebook/InnerSound.Bucharest. (O.P.)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial