Concurs de planuri de afaceri pentru antreprenorii care vor să înființeze o întreprindere non-agricolă în mediul urban, în regiunea de sud a țării
Numărul 12-13, 3-16 aprilie 2018 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
Persoanele interesate de inițierea și dezvoltarea unei afaceri în regiunea Sud a României au ocazia să participe, începând din 4 aprilie, la concursul de planuri de afaceri organizat în cadrul proiectul #Antreprenorium, implementat de Asociația Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).
Sunt invitați la concurs persoanele care au domiciliul sau reședința în unul dintre cele șapte județe ale regiunii de dezvoltare Sud-Muntenia (Prahova, Ialomița, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărași) și care sunt interesați să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din această regiune. Până la 2 noiembrie 2018 vor fi selectate cele mai bune 55 de planuri de afaceri, care vor primi o finanțare în cadrul proiectului de până la 160.000 lei fiecare, pentru ca afacerea să poată porni.
Câștigătorii proiectului vor dobândi abilități practice în cadrul unor stagii de practică în întreprinderi reale, vor beneficia de consiliere, consultanță și mentorat, iar funcționarea și dezvoltarea afacerilor finanțate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eșec al acestora.
În afară de finanțarea implementării planurilor de afaceri selectate în cadrul concursului, proiectul #Antreprenorium presupune și implementarea unui program de formare a competențelor antreprenoriale pentru 400 de persoane din regiunea Sud. Acest program de cursuri, care se desfășoară până la 3 ianuarie 2019, pune accentul pe cunoașterea cadrului general în care activează afacerea, marketingul afacerii, finanțarea afacerii, managementul resurselor umane, precum și pe fundamentarea și elaborarea unui plan de afacere. Fiecare stagiu de curs va avea o durată de desfășurare de 40 de ore, iar competențele antreprenoriale dobândite de cursanți vor fi certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări.
Proiectul #Antreprenorium este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start Up Plus și are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din regiunii de dezvoltare Sud-Muntenia.
(Copyright foto: ismagilov / 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național