Concursul de cultură și educație financiar-contabilă: CECCAR Filiala Iași și Inspectoratul Școlar Județean au recompensat performanța
Numărul 17-18, 30 apr. - 14 mai 2024 » Agenda CECCAR
În data de 24 aprilie 2024 a avut loc, la Iași, premierea câștigătorilor Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, ediția a II-a, faza județeană.
Etapa județeană a concursului a fost organizată de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare județene, în parteneriat cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).
La Iași concursul s-a desfășurat la 19 aprilie, la Colegiul Economic Administrativ Iași, unde 15 elevi de clasa a XI-a, Filiera tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională „Tehnician în activități economice” s-au întrecut pentru a obține un loc la faza națională a competiției.
La cea de-a doua ediție a concursului au participat elevi ai Colegiului Economic Administrativ, ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu” și ai Liceului Tehnologic Economic de Turism.
Cinci zile mai târziu, la festivitatea de premiere, alături de elevi, de profesorii-coordonatori și de directorii liceelor, au participat Marius Sorin Dangă, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași, Iuliana Țugui, profesor și inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, Lucian Nedelcu, expert contabil și președintele CECCAR Filiala Iași, însoțit de membrii Consiliului filialei.
CECCAR Filiala Iași a recompensat performanța, acordând premii în bani elevilor care au obținut cele mai bune rezultate:
- Premiul I: 700 lei
- Premiul II: 500 lei
- Premiul III: 300 lei
- Două mențiuni: 200 lei fiecare.
Filiala CECCAR Iași a atras și sponsori, care au suplimentat premiile oferite de organismul profesional, astfel:
- Premiul I: 400 lei
- Premiul II: 300 lei
- Premiul III: 200 lei
- Două mențiuni: 100 lei fiecare.
Consiliul Județean Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași au acordat diplome de excelență elevilor care au obținut cele mai bune rezultate.
CECCAR se implică permanent, alături de sistemul educațional din România, în dezvoltarea de mecanisme care să contribuie la formarea de noi generații de liber-profesioniști în domeniul financiar-contabil, caracterizați de valori precum competență, independență, integritate, etică.
„Indiferent de rezultatele concursului, fiecare participant este deja un câștigător. Experiența aceasta va rămâne una de neuitat și cred că îi va ghida pe elevi în parcursul lor profesional. Fiecare participant care a pășit pe drumul acesta a demonstrat curajul de a-și testa cunoștințele, de a se autoevalua și de a-și depăși limitele. Educația și pregătirea continuă sunt principii de bază pentru toți profesioniștii contabili, iar concursuri de genul acesta sunt un exemplu elocvent al angajamentului CECCAR pentru a susține excelența în domeniu”, a declarat Nicolae-Lucian Nedelcu, președintele Consiliului Filialei CECCAR Iași.
Concursul va continua cu etapa națională, ce se va desfășura la București, la care s-au calificat primii doi câștigători din fiecare județ.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile