Concursul de cultură și educație financiar-contabilă. Performanța CONTează: CECCAR și Ministerul Educației au premiat elevii care au obținut rezultate deosebite la faza pe Municipiul București
Numărul 18, 10-16 mai 2023 » Cariere. Drumul spre performanță
Marți, 9 mai a.c., s-a desfășurat, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Capitală, ceremonia de premiere a elevilor care au obținut cele mai bune rezultate la Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, în etapa desfășurată la nivelul Municipiului București. Concursul, aflat la prima ediție, se desfășoară la nivel național și este organizat de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, în colaborare cu CECCAR și cu Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București. Competiția se adresează elevilor de liceu – filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice.
În această fază a concursului și-au etalat cunoștințele în domeniul financiar-contabil peste 40 de elevi din cadrul unor instituții prestigioase de învățământ preuniversitar din Capitală, cu tradiție în formarea tinerelor generații în domeniul economic: Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Economic „A. D. Xenopol”, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”, Colegiul Economic „Hermes”, Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”.
La ceremonia de premiere au participat delegați ai colegiului-gazdă, ai Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar al Municipiului București și ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR). Organismul profesional a fost reprezentat prin prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR, și Aurel Andrei, președintele CECCAR Filiala București. Au fost oferite elevilor diplome care atestă rezultatele deosebite obținute la concurs, precum și premii în bani.
„Astăzi culegem roadele unei idei care s-a născut cu câțiva ani în urmă. […] Era nevoie de un concurs care să vină în sprijinul elevilor care învață la colegii care au această specializare și care doresc să își perfecționeze competențele în domeniul contabilității. Am reușit să introducem această competiție în Calendarul concursurilor naționale școlare aprobate și finanțate de către Ministerul Educației. Drept urmare, elevii care sunt premiați în cadrul acestui concurs vor beneficia de toate drepturile. Diplomele sunt recunoscute pentru acordarea burselor școlare și pot fi luate în considerare și la admiterea la facultate, fiind un concurs național recunoscut de Ministerul Educației. Sper ca acest concurs să devină tradiție pentru Colegiul Economic «Virgil Madgearu», pentru Inspectoratul Școlar al Municipiului București. […] Sperăm ca în anul școlar viitor acest concurs să se bucure de participarea tuturor județelor și, de ce nu, să extindem concursul și la nivelul claselor a XII-a”, a declarat Ionel-Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației.
„Ceea ce ați făcut acum poate să constituie un prim pas în cariera voastră. Ați făcut o alegere bună pentru că, atunci când vorbim despre contabilitate, despre domeniul financiar-contabil, vorbim despre o profesie care, cu siguranță, nu va dispărea niciodată. (…) Atât timp cât vor exista afaceri, vor exista și cei care vorbesc limbajul businessului, adică cei care au educație în domeniul financiar-contabil”, a transmis elevilor prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR. De asemenea, acesta a subliniat importanța recompensării elevilor pentru performanțele lor, nu doar prin cuvinte sau diplome, ci și prin premii concrete. Scopul acestor premii este de a arăta că performanța poate duce la câștig, ceea ce reprezintă o lecție valoroasă pentru elevi.
„Sunt un exemplu viu, în sensul în care, fiind un absolvent de liceu economic, am participat la o întâlnire în care un domn profesor de contabilitate ne-a arătat un carnet și ne-a spus că acesta nu este un carnet obișnuit, este un carnet de expert contabil. Dacă vreți să fiți cei mai buni, vă doresc să ajungeți să obțineți acest carnet prin muncă, dar până acolo este evident că este necesară cultura financiar-contabilă”, le-a transmis elevilor Aurel Andrei, președintele Consiliului CECCAR Filiala București.
Concursul continuă cu etapa națională, care va avea loc luna viitoare.
Le dorim mult succes tuturor elevilor care s-au calificat în etapa națională!
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane