Conducerea CECCAR, în dialog cu membrii filialei Mehedinți
Numărul 4, 7-13 februarie 2017 » Agenda CECCAR
Săptămâna trecută, președintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, și directorul general executiv al Corpului, lect. univ. dr. Florin Dobre, s-au aflat la Mehedinți, unde s-au întâlnit cu membrii filialei teritoriale.
Cu acest prilej, profesioniști contabili din județ au expus problemele pe care le întâmpină în desfășurarea activității, probleme la care reprezentanții conducerii CECCAR au încercat să găsească, împreună cu membrii, soluții eficiente. Așa cum a precizat președintele CECCAR într-o declarație acordată postului local Tele 2 Drobeta, întâlnirea se înscrie în seria întrevederilor conducerii cu membrii din toată țara, în încercarea de a identifica problemele întâmpinate de profesioniștii contabili. „Este o întâlnire firească pe care noi, cei din conducere, o avem periodic cu membrii, scopul acesteia fiind de a discuta problemele profesiei, ale filialelor și de a le soluționa”, a declarat Robert Aurelian Șova.
De asemenea, directorul general executiv al CECCAR a subliniat: „Această ședință este, în primul rând, pentru a observa care sunt principalele preocupări ale colegilor noștri, dacă sunt provocări în profesie unde este necesar să intervină organismul profesional și, nu în ultimul rând, pentru a primi un feedback asupra activității desfășurate până în prezent și pentru a stabili pașii viitori în profesia contabilă”.
Cu privire la calitatea serviciilor oferite de membrii Corpului, președintele organismului profesional a susținut în cadrul ședinței că „profesia noastră, pe piața contabilității, se distinge în mod clar de ceilalți concurenți din piață – aici mă refer la contabilii care sunt angajați, dar nu sunt membri CECCAR. Cred că, din punctul de vedere al calității formării profesionale și actualizării datelor și informațiilor, un expert contabil se diferențiază de un contabil angajat care nu este membru CECCAR”.
Având în vedere noile modificări legislative, membrilor Filialei CECCAR Mehedinți li s-au prezentat, cu acest prilej, detalii cu privire la actualizările din domeniile financiar-contabil și fiscal, precum și modalitatea de aplicare a noilor reglementări.
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională