Conducerea CECCAR, prezentă la întâlnirea contabililor desfășurată la Covasna
Numărul 15-16, 25 aprilie - 8 mai 2017 » Agenda CECCAR
Președintele Consiliului Superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, și directorul general executiv al Corpului, lect. univ. dr. Florin Dobre, au participat recent la o întâlnire a contabililor și oamenilor de afaceri desfășurată la Covasna.
Tema întâlnirii, Fiscalitate redusă, întreprinderi eficiente, a adus în atenția celor prezenți măsurile de relaxare fiscală, dintre care amintim scăderea impozitului pe dividende, scutirea de la impozit a profitului reinvestit, precum și efectul pe care îl au în activitatea desfășurată de entitățile economice.
Totodată, discuțiile întâlnirii au vizat schimbul de experiență între profesioniștii din domeniile contabil și fiscal, cu accent pe aplicarea modificărilor recente aduse Codurilor fiscal și de procedură fiscală în activitatea economică.
Cu acest prilej, președintele CECCAR a adus în atenție strategia CECCAR pentru următoarea perioadă și o serie de măsuri susținute de Corp pentru a sprijini mediul economic.
Lect. univ. dr. Florin Dobre, directorul general executiv al CECCAR, le-a prezentat participanților aspecte contabile și fiscale privind implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă, precum și detalii referitoare la stabilirea vectorului fiscal în condițiile modificărilor fiscale din anii 2016 și 2017.
Mariana Vizoli, expert în fiscalitate și fost director general al Direcției de legislație Cod fiscal în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), a discutat despre Reînregistrarea în scopuri de TVA din anul 2017 – drepturi și obligații. Gyorgy Attila, secretar de stat în MFP, a prezentat Registrul veniturilor fiscale, iar Georgeta Toma, tot din partea Ministerului Finanțelor Publice, Direcția de legislație, impozite directe, impozitul pe profit, a expus aspecte privind Impozitul specific pentru activitățile hoteliere și de restaurant.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Covasna, Edler Andras-Gyorgy, a prezentat PRE-SOLVE, program de prevenire a insolvenței, iar prof. univ. dr. Radu Bufan, din partea Universității de Vest din Timișoara, a discutat despre impozitul pe profit, cu accent pe deductibilitatea anumitor cheltuieli.
De asemenea, au fost prezentate noile tendințe de impozitare a veniturilor obținute de către dezvoltatorii imobiliari persoane fizice, despre care a vorbit dr. Gheorghe Matei, profesor asociat la Facultatea de Drept a Universității din București, fost director general al Direcției juridice din Ministerul Finanțelor Publice.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane