Conferința anuală globală a ACCA pentru sectorul public
Numărul 7, 28 feb. - 6 mar. 2017 » Direct de la sursă
În perioada 14-15 februarie, ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a organizat, în Africa de Sud, a 7-a conferință globală pentru sectorul public. Evenimentul, a cărui temă a fost Motoare ale schimbării, a reunit 150 de invitați din întreaga lume – funcții de conducere din guverne, reprezentanți ai organismelor de reglementare, agenții de sponsorizare și experți internaționali în managementul finanțelor sectorului public – care au avut ocazia de a face schimb de informații cu privire la cele mai bune practici în sectorul public.
Cu acest prilej, a fost prezentat primul raport global al ACCA care „se concentrează exclusiv pe identificarea factorilor-cheie ce vor schimba sectorul public și pe evaluarea modului în care aceștia vor transforma viitorul”. ACCA concluzionează în raportul amintit că modificările de la nivel mondial au impact local, iar guvernele vor trebui să fie în prima linie a defensivei contra acestor efecte.
Conferința a inclus și un panel în care s-a discutat despre corupția în sectorul public. Panelul a fost prezidat de Anthony Hardison, membru asociat și fost președinte al ACCA, iar participanții au fost Vickson Ncube, director executiv al Federației Panafricane a Contabililor (PAFA), și Stephen Emasu, expert în managementul finanțelor publice și președinte al Forumului Global ACCA pentru Sectorul Public, care a încheiat evenimentul.
Așa cum declara Jamil Ampomah, director ACCA – Africa Sub-sahariană – care a susținut și discursul de deschidere a conferinței, „profesionistul finanțist care lucrează în sectorul public va trebui să-și asume un rol și mai important în gestionarea provocărilor, în ghidarea transformărilor și în capitalizarea oportunităților. În cadrul ACCA suntem convinși că este esențial pentru economii să crească și să prospere, acesta fiind motivul pentru care lucrăm în întreaga lume să consolidăm profesia și să creștem echitatea și transparența socială”.
Articolul integral dedicat conferinței ACCA este disponibil la acest link.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național