Conferința Cartea veche românească și străină, ediția a III-a
Numărul 20, 22-28 mai 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) îi invită pe cei interesați la Conferința Națională Cartea veche românească și străină, ediția a III-a, cu tema „Cartea tipărită în timpul domniilor fanariote din Țările Române”, eveniment care se va desfășura în format hibrid (fizic și online) la București (Biblioteca Academiei Române, Calea Victoriei 125) și Mănăstirea Comana (jud. Giurgiu), în perioada 24-25 mai 2024.
„Această conferință națională continuă o tradiție de peste un deceniu și jumătate al sesiunilor anuale de primăvară care au fost organizate de Secțiunea Carte veche. Conservare. Restaurare din cadrul Asociației Bibliotecarilor din România (ABR). Invitația se adresează tuturor celor interesați și sunt așteptați să participe bibliotecari, restauratori, conservatori de carte, muzeografi, specialiști din domeniul științelor informării și documentării, cadre didactice, cercetători, studenți, masteranzi, doctoranzi din țară și din străinătate”, precizează organizatorii, într-un comunicat.
Cartea tipărită în timpul domniilor fanariote în Țările Române (1711/1716-1821) alături de celebrarea în anul 2024 a 300 de ani de la sfințirea Mănăstirii Văcărești (1724) reprezintă temele principale ale celei de-a treia ediții a Conferinței Naționale Cartea veche românească și străină, eveniment științific care este organizat de Secțiunea Carte veche. Conservare. Restaurare în parteneriat cu Mănăstirea Comana (jud. Giurgiu) și Muzeul Național al Literaturii Române (București).
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională