Conferință cu prilejul împlinirii a 10 ani de prezență ACCA la București: Viitorul profesiei contabile și de audit
Numărul 30, 25-31 octombrie 2016 » Agenda CECCAR
ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) împlinește zece ani de la deschiderea biroului local din România. Cu această ocazie, asociația a organizat luni, 24 octombrie a.c., o conferință cu tema Viitorul profesiei contabile și de audit. Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, partener al ACCA, a fost reprezentat la cel mai înalt nivel la evenimentul care s-a desfășurat la Hotelul Intercontinental din București.
Reuniunea a fost deschisă de Andreia Stanciu, director ACCA pentru Europa de Sud-Est. Au luat apoi cuvântul Alexandra Lazăr, director – Direcția de legislație și reglementări contabile din Ministerul Finanțelor Publice, și Corneliu Cazacu, președintele Consiliului pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile (CSIPPC).
Cu prilejul Conferinței, Robert Aurelian Șova – președintele CECCAR și Stephen Heathcote - Director Executiv Dezvoltare al ACCA au semnat documentul prin care se reînnoiește și se aprofundează Acordul de cooperare între Corpul Experțior Contabili și Contabililor Autorizați din România și ACCA. Un document similar a fost semnat între Camera Auditorilor Financiari din România și ACCA. În alocuțiunile lor, președintele CECCAR, Robert Aurelian Șova, și președintele CAFR, Gabriel Radu, au subliniat importanța documentului semnat și au abordat aspecte esențiale ale temei supuse atenției participanților. Președintele CECCAR s-a referit la istoria de 95 de ani a organizației contabililor români și a prezentat concluziile recentului Congres al Profesiei Contabile.
A urmat intervenția lui Stephen Heathcote, Director Executiv Dezvoltare al ACCA.
Manifestarea a continuat cu dezbaterea „Viitorul profesiei contabile și de audit”, moderată de Albert Hrabak, expert internațional pentru indicatori de performanță a întreprinderilor, Ministerul Finanțelor Publice – Direcția Generală pentru Legislația și Reglementarea Activelor Statului. La acest panel, și-au exprimat punctele de vedere: Andreea Gheorghe (CFO Microsoft Romania); Daniela Vasilescu (Director Operațiuni Financiare, Societe Generale European Business Services); Peter Large (Director Executiv, Guvernanță, ACCA); Ramona Zara (Group Reporting Manager, A&D Pharma); Jymmy Soare (VP Operations, Genpact).
Cuvântul de încheiere a fost rostit de Andreia Stanciu, director ACCA pentru Europa de Sud-Est.
Manifestarea a reunit peste 200 de profesioniști din managementul domeniului financiar. La eveniment au participat numeroși membri ai CECCAR.
Reamintim că biroul ACCA de la București a fost înființat în martie 2006 și este responsabil pentru activitățile din România, Bulgaria și Republica Moldova.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național