Conferința Internațională de Studii Academice Multidisciplinare
Numărul 21-22, 31 mai - 13 iun. 2023 » Agenda CECCAR
CECCAR Filiala Gorj a fost partener al Conferinței Internaționale de Studii Academice Multidisciplinare (IMAS-2023), organizată, în luna mai, de Facultatea de Drept și Științe Economice și Facultatea de Asistență Medicală Generală din Târgu Jiu, ambele din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din București. Evenimentul, aflat la prima ediție, a avut tema Paradigme legale, economice și medicale în era digitală. Întâlnirea a reunit specialiști, cercetători, reprezentanți ai sistemului de învățământ românesc și din străinătate: Turcia, India, Filipine, Macedonia de Nord, Algeria, Albania, Palestina, Kosovo și Pakistan. Filiala Gorj a CECCAR a fost reprezentată la eveniment de președintele Consiliului filialei, Maria Mariana Somnea, expert contabil, membru al Consiliului superior al Corpului.
Cu acest prilej, președintele CECCAR Filiala Gorj a susținut prezentarea Amprenta digitală asupra profesiei contabile și insolvenței, în care a expus impactul digitalizării asupra profesiei contabile și modul în care profesioniștii contabili s-au adaptat la aceste schimbări.
Dezbaterile conferinței au abordat nevoile educaționale globale actuale și modalități de a susține procesul educațional în științe economice, asistență medicală, justiție. Totodată, prin varietatea subiectelor abordate, discuțiile au reliefat importanța abordărilor multidisciplinare în înțelegerea și abordarea provocărilor societale complexe, conferința constituind o platformă pentru schimbul de cunoștințe, colaborare și promovarea cercetării academice în diverse domenii.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național