Conferința Națională Extraordinară a CECCAR – optimizarea metodologiei de acordare a vizei anuale și a sistemului de cotizații
Numărul 1, 17-23 ianuarie 2017 » Agenda CECCAR
Profesioniști contabili din întreaga țară au participat săptămâna trecută la Conferința Națională Extraordinară a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, care a avut loc la Poiana Brașov. Cu această ocazie au fost aprobate o serie de modificări care vizează activitatea CECCAR, în ansamblu, precum și a membrilor. Aproximativ 500 de delegați și invitați ai filialelor au fost prezenți la întâlnire, unde au fost discutate aspecte privind revizuirea Programului Național de Dezvoltare Profesională Continuă, precum și a Regulamentului privind efectuarea stagiului și examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil și de contabil autorizat.
Președintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, a trecut în revistă punctele de pe ordinea de zi, cu accent pe rectificarea reglementărilor interne ale Corpului – Regulamentul de Organizare și Funcționare a CECCAR. Draftul acestuia a fost realizat în urma întrevederilor pe care le-a avut conducerea Corpului în cea de-a doua parte a anului trecut cu membrii din mai multe filiale, discuțiile vizând problemele profesionale pe care le întâmpină profesioniștii contabili. Revizuirea Regulamentului face parte din procesul de restructurare a organismului profesional, cu efect direct într-o mai bună gestionare a profesiei la nivel național.
Membrilor li s-a adus din nou în atenție importanța leadershipului participativ, președintele CECCAR subliniind faptul că deschiderea spre un dialog constructiv a conducerii Corpului cu membrii săi vizează implicarea profesioniștilor contabili în deciziile care sunt luate la nivel central, astfel încât rezultatul să se reflecte într-o profesie adaptată permanent la reglementările internaționale în domeniu și care să poată răspunde cu ușurință provocărilor actuale și viitoare.
Au fost discutate, de asemenea, modificări ale Raportului anual de activitate pe care îl depun membrii, modificări menite să creeze o imagine mai clară a serviciilor pe care profesioniștii contabili le desfășoară pe parcursul anului calendaristic, o mai bună evidență a acestora.
Conferința a aprobat reducerea procentului cotizației variabile pe care membrii o achită anual, în stabilirea acesteia avându-se în vedere necesarul de finanțare al Corpului, astfel încât serviciile furnizate profesioniștilor contabili la nivel național să fie la cele mai înalte standarde, precum și contextul economic actual în care membrii CECCAR își desfășoară activitatea.
Modificările aprobate de Conferința Națională Extraordinară din 9 ianuarie a.c. au o importanță reală pentru viitorul profesiei contabile, măsurile care au fost luate fiind cu aplicare imediată, în condițiile în care a început perioada de acordare a vizei anuale de exercitare a profesiei, perioadă care a fost prelungită până la 28 februarie.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice