Conferința Parteneriat pentru reziliență: mediul de afaceri, profesia contabilă și autoritățile locale
Numărul 42, 26 oct. - 1 nov. 2022 » Agenda CECCAR
Joi, 27 octombrie 2022, CECCAR Filiala Bihor și Asociația Firmelor Bihorene au organizat, la Cetatea Oradea, conferința Parteneriat pentru reziliență: mediul de afaceri, profesia contabilă și autoritățile locale, eveniment care a adus împreună aproape o sută de experți contabili, contabili autorizați, reprezentanți ai mediului de afaceri.
În deschiderea conferinței, președintele CECCAR Filiala Bihor, Renate Popescu, a vorbit despre subiectele întâlnirii: „Să ai un expert contabil bun, trebuie să investești în el. Vom discuta ce înseamnă plusul pe care un expert contabil poate să îl aducă pentru o societate comercială. Aș mai vrea să vorbim despre relația dintre antreprenor și contabil. Despre ceea ce ne dorim noi, ca experți contabili, să îmbunătățim în relația cu antreprenorul, să scoatem în evidență aspectele pozitive în relațiile cu antreprenorii. Dar am dori să evidențiem și anumite aspecte pe care dorim să le îmbunătățim. Pe de altă parte, îi rugăm pe antreprenori să ne spună cum ar dori să îmbunătățească relația cu expertul contabil și ce și-ar dori mai mult decât primesc în baza contractului de colaborare”, a subliniat președintele CECCAR Bihor la începutul conferinței.
Prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al CECCAR, a subliniat necesitatea consolidării parteneriatului dintre profesioniștii contabili, antreprenori și autorități publice centrale și locale: „Parteneriatul pentru reziliență este soluția care poate să miște un pic toate politicile publice”. Totodată, acesta a explicat celor prezenți că, la nivel de percepție publică, de cele mai multe ori, contabilitatea se rezumă doar la activități de evidență contabilă, cu toate că rolul unui liber-profesionist contabil în buna desfășurare a unei afaceri este indispensabil: „Contabilitatea este o știință mult mai complexă și cred că are un potențial mult mai mare pentru businessurile care aleg să lucreze cu un expert contabil. Eu consider că, componenta care aduce cea mai mare valoare colaborării expertului contabil și antreprenor este componenta de consiliere”.
Președintele Asociației Firmelor Bihorene, Octavian Dan, a reiterat importanța colaborării între principalii actori ai mediului economic. „În această ecuație, colaborarea: expert contabil, avocat, antreprenor, toți trei trebuie să tragă în aceeași direcție. Până la urmă, în resursele financiare ale antreprenorului stă profitul fiecăruia dintre noi. Este adevărat că avem foarte multe prejudecăți”, a menționat acesta.
Citește pe larg despre conferință în publicația Bihor Online.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice