Conferința Științifică Internațională Contabilitatea și auditul în condițiile globalizării: realizări și perspective de dezvoltare
Numărul 15-16, 24 aprilie - 7 mai 2018 » Agenda CECCAR
În zilele de 19 și 20 aprilie 2018, Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) și Asociaţia Contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica Moldova (ACAP) au organizat la Chișinău, cu sprijinul ACCA și KPMG în Moldova, Conferinţa Ştiinţifică Internaţională anuală dedicată Zilei Profesionale a Contabilului, având în acest an ca temă Contabilitatea și auditul în condițiile globalizării: realizări și perspective de dezvoltare.
Cu această ocazie, Președintele filialei CECCAR Iași, prof. univ. dr. Costel Istrate, a transmis colegilor din Republica Moldova un mesaj de solidaritate și de continuare a bunelor relații de colaborare cu institutul omolog ACAP, exprimând disponibilitatea CECCAR pentru împărtășirea de bune practici și discuții care vizează buna organizare și funcționare a profesiei contabile, având în vedere experienţele României în ceea ce priveşte evoluţia reglementării contabilităţii, raportării financiare şi profesiei contabile.
De asemenea, Președintele filialei Iași a susținut o prezentare în sesiunea plenară a conferinței cu privire la Evoluţia reglementărilor contabile şi a cercetărilor contabile din România, după 1990, care a suscitat interesul participanților, aceștia dorind să afle mai multe detalii despre modul în care s-au adaptat comunităţile academice şi de cercetare la cerinţele tot mai exigente ale vizibilităţii naţionale şi internaţionale a cercetătorilor de contabilitate, precum și despre aspectele practice ale organizării, reglementării şi funcţionării contabilităţii din România.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile