Consiliul UE a publicat concluziile privind revizuirea Strategiei UE pentru păduri
Telex » Știri 16 aprilie 2019
Consiliul UE a adoptat concluziile privind progresele înregistrate în punerea în aplicare a Strategiei UE pentru păduri și un nou cadru strategic pentru păduri. Concluziile vin în continuarea publicării unui raport al Comisiei din decembrie 2018, în cadrul căruia a fost revizuit rolul pe care Strategia l-a jucat în primii cinci ani de viață.
„În concluziile sale, Consiliul salută progresele înregistrate în punerea în aplicare a Strategiei UE pentru păduri, care a contribuit la promovarea dezvoltării durabile prin gestionarea durabilă a pădurilor și a îmbunătățit cooperarea dintre statele membre, Comisie și alte părți interesate relevante cu privire la politicile UE în domeniul forestier. În continuare, concluziile stabilesc prioritățile care trebuie urmărite în următorii doi ani pentru a realiza obiectivele Strategiei, cum ar fi îmbunătățirea suplimentară a coordonării, a comunicării și a schimbului de bune practici”, se precizează într-un comunicat al Consiliului.
De asemenea, Consiliul invită Comisia să prezinte o comunicare „ambițioasă” privind intensificarea acțiunii UE împotriva defrișărilor și să dezvolte o nouă strategie a UE pentru păduri pentru perioada de după 2020. Concluziile Consiliului vor fi prezentate în cadrul conferinței: „Pădurile noastre, viitorul nostru”, programată să aibă loc la Bruxelles, în perioada 25-26 aprilie 2019.
Strategia UE pentru păduri a fost instituită în 2013 pentru a coordona răspunsul Uniunii Europene la provocările cu care se confruntă pădurile și sectorul forestier din UE. Strategia identifică principiile-cheie necesare pentru consolidarea gestionării durabile a pădurilor și pentru îmbunătățirea competitivității și a creării de locuri de muncă, în special în zonele rurale, asigurând în același timp protecția pădurilor și furnizarea de servicii ecosistemice.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice