Constanța: Stații de autobuz inteligente dotate cu sistem de supraveghere și soft pentru detectarea agresiunilor
Numărul 37-38, 22 sept.-5 oct. 2020 » Roza vânturilor
Primăria Municipiului Constanța, prin CT BUS, a continuat implementarea proiectului stațiilor SMART CT BUS, pentru creșterea nivelului de siguranță în acest oraș, a anunțat municipalitatea. Astfel, stațiile inteligente de la Poarta 1 și Parcul Arheologic sunt, de acum înainte, monitorizate cu un sistem performant format din câte 5 camere de supraveghere dotate cu un soft capabil să detecteze orice incidente ce au loc în raza lor de acțiune (persoană căzută pe stradă, altercații, accidente, acte de vandalism etc.). „Mai mult, imediat după detectarea incidentului, softul, care va fi conectat la o interfață controlată de autorități, alertează oamenii legii, care pot veni în sprijinul cetățenilor în cel mai scurt timp”, precizează reprezentanții Primăriei, într-un comunicat. „Stațiile cu facilități de tip SMART CITY sunt prototip și au fost puse gratuit la dispoziția municipalității de către compania producătoare. Este un proiect pe care îl vom îmbunătăți continuu și ne propunem să îl extindem și în alte zone din oraș”, au menționat aceștia.
„Este vorba despre un proiect aflat în faza de testare. Vorbim despre mai multă siguranță în stațiile de autobuz. Acest soft va fi conectat la dispeceratul CT BUS și la dispeceratul Poliției Locale, așa că vom putea să reacționăm în cazul unei agresiuni. Alături de identificarea agresiunilor în stațiile de autobuz, mai avem un element foarte important – numărarea pasagerilor care se află în stație. Acest lucru, coroborat cu numărarea pasagerilor din autobuzele noi, poate să ajungă la o concluzie referitoare la gradul de încărcare a liniei de autobuz”, a declarat Bogdan Niță, directorul CT BUS.
Sistemul performant din stațiile inteligente CT BUS poate detecta pericolul la orice oră din zi și din noapte. Potrivit reprezentanților firmei producătoare, „sistemul emite alerte în cazul unei agresiuni, în cazul în care o mașină staționează prea mult în stație și autobuzul nu poate opri, poate emite alerte atunci când oamenii stau înghesuiți. Detectează, practic, orice pericol și, pe lângă asta, aceste stații inteligente sunt dotate și cu un buton de panică ce transmite foarte repede în dispecerat informația”.
Cele două stații inteligente sunt echipate cu ecrane de mari dimensiuni, prin care călătorii află în timp real informații de interes public, traseele mijloacelor de transport în comun, timpul de sosire, dar și evenimente importante din oraș.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național