Constantin-Daniel Cadariu: „Din cele 13 scheme de ajutor de stat, 8 se află în stadii avansate”
Telex » Știri 5 octombrie 2022
Guvernul a aprobat astăzi Memorandumul cu tema „Încadrarea schemei de ajutor de minimis – Programul național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, Programul pentru susținerea IMM-urilor – în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român”, inițiat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT). „Promovăm produsele românești prin acțiuni concrete! Producătorii și antreprenorii români au nevoie de o mai mare vizibilitate, precum și de căi care să-i dezvolte și să-i integreze mai bine în piața noastră. La nivelul instituției, ne dorim să susținem această componentă și, drept urmare, vom lansa două programe, care vor facilita organizarea și participarea expozanților la două târguri tematice. Țin să precizez, totodată, că, până la acest moment, împreună cu echipa din minister, am reușit să lansăm deja trei programe de finanțare, iar acum ne aflăm în curs de implementare a acestora: IMM AGRI-FOOD – granturi pentru capital de lucru, Start-Up Nation – cu subcomponenta Diaspora și Femeia Antreprenor. Cele două noi programe se alătură proiectelor pentru care avem toate demersurile normative gata și se află în curs de lansare. Concret, este vorba despre HoReCa 2, Microindustrializarea – «Fabricat în România» și granturile pentru comerț/servicii. Din cele 13 scheme de ajutor de stat, 8 se află în stadii avansate”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, citat într-un comunicat al ministerului de resort.
„Cele două programe au fost lansate în consultare publică la 16 septembrie a.c. În perioada următoare, va fi comunicată și platforma prin intermediul căreia vor putea fi realizate înscrierile. Amintim că programele menționate constau în organizarea Târgului național pentru artizanat și meșteșuguri 2022 și a Târgului brandurilor naționale (TIMM 2022), pe o durată cuprinsă între minimum 3 zile și maximum 5 zile”, precizează MAT.
Perioada de desfășurare, precum și locația vor fi afișate pe site-ul instituției cu cel puțin 5 zile înainte de desfășurarea celor două evenimente. Participarea expozanților va fi gratuită; aceștia vor putea prezenta produsele proprii și vor putea desfășura activități economice în condițiile legislației în vigoare.
Cei interesați pot obține detalii și pot accesa procedurile aferente celor două programe aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național