Consultare publică privind schema de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent
Telex » Știri 9 martie 2022
Ministerul Culturii anunță că a pus în dezbatere publică Schema de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent. Obiectivul schemei îl reprezintă susținerea a aproximativ 5.000 de entități care activează în sectorul cultural din România și a căror activitate a fost restricționată pe perioada stării de urgență și/sau a stării de alertă. Bugetul total disponibil este de 140 milioane lei (aproximativ 28 milioane euro).
Ajutorul financiar se acordă sub forma unor granturi în cuantum de 20% din diferența dintre cifra de afaceri obținută din activitatea eligibilă aferentă anului 2019 și cifra de afaceri obținută din activitatea eligibilă aferentă anului 2020, dar fără a depăși echivalentul în lei a 200.000 euro.
Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile care au personalitate juridică, se încadrează în categoria societăților (înființate în baza Legii societăților nr. 31/1990), precum și a organizațiilor neguvernamentale (constituite în baza Legii nr. 21/1924 sau a OG nr. 26/2000) și desfășoară activități în sectorul cultural conform codurilor CAEN enumerate în cadrul schemei.
În conformitate cu dispozițiile alin. (4) al art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, propunerile și observațiile referitoare la schema de ajutor de minimis supusă dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, București, pe fax, la nr. 021/222.85.43 sau la adresa de e-mail legislativ@cultura.ro, până la data 19 martie 2022.
Documentul poate fi consultat aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice