Contribuabilii care nu au acces la internet pot utiliza calculatoare din unitățile fiscale pentru depunerea Declarației unice
Telex » Știri 6 mai 2019
Ministerul Finanțelor Publice (MFP), prin Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), pune la dispoziția contribuabililor, în sediile unităților fiscale teritoriale, calculatoare destinate auto-servirii pentru a facilita îndeplinirea obligațiilor fiscale, informează ANAF, într-un comunicat. Prin intermediul acestor calculatoare, contribuabilii pot depune „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”.
Potrivit normelor legale în vigoare, Declarația unică se depune online, până la data de 31 iulie 2019.
„Contribuabilii care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale, pentru a-și crea cont în Spațiul Privat Virtual (SPV) și pentru a beneficia și de alte servicii electronice puse la dispoziție de ANAF. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale”, precizează ANAF.
Reprezentanţii ANAF subliniază că aceste calculatoare sunt destinate exclusiv accesării serviciilor electronice puse la dispoziție contribuabililor de către Agenția fiscală și MFP.
Lista sediilor unităților fiscale în care sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regăsește pe site-ul instituției, www.anaf.ro, la secțiunea Servicii oferite de ANAF.
Instrucțiunile privind modul de creare a contului SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link.
De asemenea, „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” poate fi transmisă ANAF și prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane