Convergența standardelor de contabilitate – o garanție a stabilității piețelor și a protecției investitorilor
Numărul 1, 17-23 ianuarie 2017 » Direct de la sursă
Într-o declarație recentă, Mary J. White, care va preda noii administrații funcția de conducere a Comisiei de Valori Mobiliare şi Burse din Statele Unite (SEC), încurajează FASB (Consiliul pentru Standarde de Contabilitate Financiară din SUA) și IASB (Consiliul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate) să își continue colaborarea: „Pentru elaborarea unor standarde de contabilitate de înaltă calitate acceptate la nivel global este necesar sprijinul SEC în eforturile depuse de FASB și IASB pe calea convergenței între standardele pe care le emit cele două consilii, în vederea creșterii calității și comparabilității raportărilor financiare – atât pe plan local, cât și dincolo de frontiere”.
Declarația este preluată într-un articol publicat recent în revista de specialitate online CFO unde se prezintă, pe scurt, evoluția relației dintre FASB și IASB pe perioada mandatului lui Mary J. White: „Eforturile din ultimii zece ani de elaborare a unui set unic de standarde contabile globale de înaltă calitate s-au diminuat pe parcursul mandatului doamnei White. Anul trecut părea că acest proces a fost chiar sistat definitiv atunci când FASB și IASB au emis două standarde separate privind contabilitatea contractelor de leasing în loc să le îmbine într-un standard convergent, așa cum se plănuise anterior”.
Totuși, având în vedere importanța elaborării unor standarde de contabilitate global acceptate pentru protecția investitorilor și pentru consolidarea piețelor, convergența dintre standardele emise de FASB și cele emise de IASB trebuie să rămână o prioritate pentru noua conducere SEC.
Articolul integral, precum și declarația lui Mary J. White pot fi consultate pe site-ul CFO.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice