CECCAR a lansat ghidul Investitor în România
Numărul 15-16, 23 apr. - 4 mai 2020 » Publicații de specialitate
Ca parte a strategiei prioritare de dezvoltare a parteneriatului dintre profesioniștii contabili și mediul de afaceri, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a lansat, cu prilejul Săptămânii antreprenoriatului – CECCAR, ce a avut loc în perioada 18-22 noiembrie a.c., publicația Investitor în România.
Investitor în România este un ghid în format electronic ce promovează țara noastră drept o posibilă destinație pentru investițiile străine, precum și serviciile cu care un expert contabil poate veni în întâmpinarea nevoilor unui investitor. Prin intermediul acestui instrument, CECCAR familiarizează investitorii cu contextul economic intern și cu ceea ce poate oferi România investitorilor străini.
Publicația prezintă, totodată, indicatorii macroeconomici, legislația fiscală și contabilă, legislația muncii și pașii pentru deschiderea unei afaceri.
În primul capitol, intitulat România – o destinație cu potențial pentru investitori, sunt abordate aspecte generale privind contextul geografic, rolul țării noastre în regiune, organizarea politică, contextul macroeconomic, infrastructura și sistemul financiar, iar în cel de-al doilea sunt prezentate informații privind Investițiile străine în România: consultanță pentru investitori, legislație specifică, oportunități de creștere economică, oportunități de business, fonduri europene.
Următorul capitol, Constituirea unei afaceri în România, este dedicat legislației societăților comerciale, investitorilor interesați să demareze un business în România fiindu-le oferite informații privind formele de organizare a afacerilor în țara noastră, formalitățile necesare într-un astfel de demers, facilitățile și subvențiile de care pot beneficia.
În continuare, publicația tratează, în capitole distincte, reglementările specifice pieței muncii, normele de contabilitate și finanțe, respectiv principalele chestiuni de legislație fiscală din România.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane