Creativitatea și inovarea, promovate la Euroinvent 2017
Numărul 18-19, 16-29 mai 2017 » Conectarea la era digitală
Astăzi se deschide oficial salonul de invenții Euroinvent 2017, unul dintre cele mai mari evenimente din România dedicate invențiilor brevetate sau în curs de brevetare. Salonul se află la a IX-a ediție și este organizat de Forumul Inventatorilor Români, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.
Inventatori din peste 25 de țări participante vor expune la Palatul Culturii creațiile lor, proiecte noi de cercetare inovativă și chiar produse noi lansate în producție și distribuite pe piață în ultimul timp, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul sucursalei Iași a Asociației Generale a Inginerilor din România, partener al evenimentului.
Un juriu internațional va evalua înregistrările din expoziție și va oferi medalii, premii speciale, distincții speciale din partea instituțiilor internaționale organizatoare sau participante.
În cadrul salonului se va desfășura Conferința Internațională a Inovării și Cercetării (ICIR 2017), în care cercetători, ingineri și oameni de știință din România și străinătate vor prezenta ultimele rezultate ale cercetării în domeniul științei și ingineriei materialelor.
Evenimentul cuprinde și o expoziție de carte tehnico-științifică, artistică și literară, cu volume, monografii, albume și reviste editate în ultimii ani ce vor fi analizate de un juriu format din cadre didactice universitare.
De asemenea, cu acest prilej se va deschide și Expoziția Europeană de Arte Vizuale, organizată în colaborare cu Universitatea de Arte „George Enescu” și Uniunea Artiștilor Plastici din Iași și găzduită de Casa Balș.
Euroinvent 2017 – Expoziția Europeană a Creativității și Inovării este deschisă până sâmbătă, 27 mai. Programul este disponibil pe site-ul dedicat evenimentului.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial