Cristian Pistol (CNAIR): Noua Strategie de siguranță rutieră pentru 2022-2030 prevede măsuri de resistematizare a circulației pe anumite drumuri naționale
Telex » Știri 20 martie, 9:24
Noua Strategie de siguranță rutieră pentru perioada 2022-2030 prevede măsuri de resistematizare a circulației pe anumite drumuri naționale, extinderea sistemului de protecție pasivă și resistematizarea unor intersecții periculoase, a anunțat directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, citat de Agerpres. Acesta a discutat despre dezvoltarea infrastructurii rutiere din România la sediul Băncii Mondiale din Washington.
Reprezentanții de specialitate de la instituția financiară internațională și-au manifestat interesul pentru măsurile privind siguranța rutieră din România.
În acest context, directorul companiei de drumuri a prezentat rezultatele Strategiei de Siguranță Rutieră (2010-2020) care, potrivit acestuia, a dus la scăderea cu 44% a numărului de accidente cu victime decedate pe rețeaua națională de drumuri.
"Totodată, am detaliat noua Strategie de siguranță rutieră pentru perioada 2022-2030 și modul în care urmărim implementarea acesteia. În ceea ce privește măsurile pe care le vom aplica în continuare am dat mai multe exemple: măsuri de resistematizare a circulației pe anumite drumuri naționale (în special DN2) în sistem alternativ 2+1; extinderea sistemului de protecție pasivă (parapet cu role și parapet de beton) în zonele cu risc ridicat de accidente); resistematizarea unor intersecții periculoase, inclusiv prin realizarea de pasaje denivelate. Reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat demersurile CNAIR și au apreciat că problemele de siguranță rutieră trebuie tratate prin întărirea la nivel național a capacităților de colaborare și intervenție ale tuturor autorităților responsabile, atât la nivel central cât și local", a scris, pe Facebook, Cristian Pistol.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial