Cseke Attila: În curând, vom semna primele contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”
Telex » Știri 18 iulie 2022
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pregătește semnarea primelor contracte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a anunțat ministrul de resort, Cseke Attila, citat într-un comunicat al MDLPA. Astfel, începând de astăzi, 18 iulie, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanțare vor putea încărca în platforma digitală investiții.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanțare.
Ministrul dezvoltării a notificat beneficiarii acestor proiecte asupra modalității de depunere a documentelor necesare, precum și a situațiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie încărcate în platformă. „După cum este cunoscut, până în prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiții din 16 județe (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vâlcea) și sectoarele municipiului București”, a precizat ministrul, care a menționat că urmează și aprobările investițiilor și pentru celelalte județe.
Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin MDLPA, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice