Cseke Attila: Unicul Complex Olimpic de Natație din România va fi operațional în luna martie
Telex » Știri 15 ianuarie 2021
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a verificat astăzi stadiul lucrărilor la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni, un proiect de anvergură cofinanţat prin Compania Naţională de Investiţii, aflată sub autoritatea Ministerului. Beneficiarul investiţiei este unitatea administrativ-teritorială Otopeni. „Acest complex este o investiţie importantă pentru înotul sportiv competiţional. Cunosc şi etapele prin care a trecut această investiţie a cărei finalizare a fost blocată ani la rând. Cu toate acestea, mă bucur să constat că, astăzi, Complexul Olimpic de Nataţie este foarte aproape de inaugurarea oficială”, a spus Cseke Attila.
Potrivit unui comunicat al MDLPA, Complexul Olimpic de Nataţie, în valoare totală de peste 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafaţă de 7.000 mp şi are 6 bazine de înot, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament şi trei de iniţiere şi recuperare; cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament. Obiectivul sportiv va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotările prevăd vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferinţe şi transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu o înălţime de 6 m.
Au fost finalizate lucrările de racordare la utilităţi, motivul pentru care complexul sportiv nu a putut fi folosit până acum. A fost semnat şi contractul de furnizare a acestora, a mai amintit ministrul de resort. În curând va fi definitivat şi planul de distribuţie a curentului electric, urmând ca, în scurt timp, să fie făcute şi primele teste cu bazinele încărcate cu apă. Racordarea la utilităţi a fost sarcina beneficiarului investiţiei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național