CSM are o nouă conducere: președinte - judecătoarea Mariana Ghena, vicepreședinte - procurorul Mihai Cristian Ban
Telex » Știri 6 ianuarie 2017
Noul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) şi-a ales conducerea, judecătoarea Mariana Ghena fiind votată pentru funcţia de preşedinte şi procurorul Mihai Cristian Ban pentru cea de vicepreşedinte. Mariana Ghena şi Mihai Cristian Ban au fost aleşi cu unanimitate de voturi şi vor conduce CSM timp de un an. Mariana Ghena este membru al noului CSM din partea instanţei supreme, iar Cristian Mihai Ban este procuror la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, detaşat la CSM din ianuarie 2017.
Noul preşedinte al CSM a spus, când şi-a prezentat proiectul de management, că nu se pune problema adoptării unei legi privind răspunderea materială a magistraţilor până când nu se vor atinge şi condiţiile de lucru ale judecătorilor şi procurorilor din alte state europene. „Până când magistratul - judecătorul, procurorul - nu va beneficia de toate condiţiile materiale, de resurse umane, de volumul optim de activitate - bunăoară în statele europene sunt judecători care au două, trei cauze pe lună. Suntem departe de această realitate, dar poate în condiţiile în care vom avea creat tot cadrul care să ne confere siguranţă, care să ne ofere condiţiile de muncă astfel încât magistratul poate să nu greşească, atunci poate s-ar pune problema unei astfel de iniţiative. Până atunci, nu susţinem un asemenea punct de vedere”, a afirmat Mariana Ghena, în plenul CSM.
Noul Consiliu Superior al Magistraturii, validat de Senat în urma alegerilor din iunie-decembrie 2016, s-a întrunit astăzi în prima şedinţă. CSM este format din 19 membri, dintre care 14 sunt aleşi în adunările generale ale magistraţilor şi sunt validaţi de Senat. Din Consiliu mai fac parte doi reprezentanţi ai societăţii civile, care participă numai la lucrările în plen, şi trei membri de drept ai Consiliului, respectiv ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general. Mandatul membrilor CSM are o durată de şase ani şi nu poate fi reînnoit.
(Sursa: News.ro)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial